Skip links
Loading Programpunkter

« All Programpunkter

  • This program has passed.

Splittrad bild när centralbanker ska bekänna färg

17 maj – 07:45 - 09:30

Frukostmöte
SEB: Inbjudan till Nordic Outlook 17 maj

Världen ser fram emot de första räntesänkningarna men bilden har de senaste månaderna förändrats och de tidigare så samordnade centralbankerna spretar nu rejält. I USA fortsätter ekonomin att gå starkt medan inflationen hänger sig kvar och Fed skjuter räntesänkningarna på framtiden. I Europa är tillväxten låg och inflationen faller tillbaka. ECB förefaller nu vara betydligt närmare en räntesänkning än vad Fed är och ännu närmare verkar Riksbanken vara.

Vi tror att Riksbanken både behöver och vågar ta steget att gå före Fed och ECB in i räntesänkningscykeln men kronans svaghet är ett bekymmer. Sverige och världen måste också förhålla sig till ett kraftigt försämrat geopolitiskt läge där konflikten i Mellanöstern redan trappats upp och riskerar att eskalera ytterligare.

När och i vilken ordning sänker centralbankerna räntorna? Vågar Riksbanken gå först eller är kronriskerna för stora? Vilka blir effekterna av den förvärrade geopolitiska turbulensen, riskerar frakt- och energipriser att skapa en ny inflationsvåg? Hur kommer valen till Europaparlamentet och Vita Huset att påverka den ekonomiska utvecklingen och kan svensk ekonomi växla upp när lägre inflation och sänkta räntor får hushållens motvind att mattas och finanspolitiken går i expansiv riktning? 


Datum:
Fredag 17/5 kl. 7:45-9:30
Plats: Karlskrona, The Pot

Anmälan: O.s.a. 13 maj (anmäl specialkost)

Anmäld dig till:
David Möller
, david.moller@seb.se


Varmt välkommen till en presentation av Nordic Outlook!
SEB Blekinge

 

Details

Date:
17 maj
Time:
07:45 - 09:30

Plats

The Pot
Blekingegatan 1
Karlskrona, 37157 Sverige
+ Google Map

Arrangör

The Pot